Leespraat kan worden aangeboden bij kinderen met een verstandelijke beperking. Ook werken we met Leespraat bij kinderen met een disharmonisch profiel (uit testen komt geen duidelijk beeld, maar het kind loopt wel vast op de leesmethode van school). Van oorsprong is Leespraat ontwikkelt voor kinderen met downsyndroom. Echter weten we door studies en door ervaring dat veel meer kinderen kunnen leren lezen door Leespraat.
Leespraat is in de eerste instantie een communicatiemethode. In veel gevallen wordt de methode gebruikt als opstapje naar het leesprogramma op school en wordt het toepassen van Leespraat beperkt tot het aanleren van de globaalwoorden bij de schoolmethode. Leespraat is geen globaalmethode maar een visuele weg naar communiceren, lezen en naar ontwikkeling in brede zin.
Wij weten als geen ander dat het fijn is als een professional met je meekijkt en je stap voor stap coacht, monitort waar je kind zit en zo steeds verder het Leespraat handen en voeten krijgt. Wij helpen je hier graag bij.
Desiré is Leespraatbegeleider en heeft om dit te verkrijgen de volgende trainingen en opleiding gevolgd: